Perşembe, Mayıs 27

Maket kartonu vazo olur mu?

Maket kartonu vazo olur mu? olur olur... Hem de pek güzel olur. Bissürü sitede örnekleri var. Ama benim gibi, gecenin bi köründe tam uyuma saati uhu kokusunu evin göbeğine salıp kafa olmayın :)) Oturun gündüzün gözünde rahat rahat aydınlıkta camı açıp da yapın :)) Bitiricemmmm diye celallenip formu bozmayın :))

Alsında işlem çok basit. Anlatayım...
Yapılacak formun içine yerleştirilecek bir kavanoz bulunur. Maket kartonuna vazonun çapı çizilerek ölçek alınır. Çapın etrafına yapıştırılacak kartonlar genişliği de hesaba katılarak altlık kesilir.
*50x70 2 mmlik karton yeterli oluyor. Tabi istediğiniz yüksekliğe de bağlı*
*Aralıkları daha geniş ya da daha dar olsun derseniz kartonun 1 mmlik ya da 4 mmlik olanları da var*
Kartonlar 2x4 cm boyutlarında parçalara ayrılıp, altlığın üzerine, çizilen çap çizgisinin içine taşmayacak şekilde yapıştırılmaya başlanır. 2. sırada sıra şaşırtılır. Sonrasında tek sıralar 1. sırayı, çift sıralar 2. sırayı takip edecek şekilde kalıp tamamlanır, kurumaya bırakılır :)
Ölçek olarak kullanılan kavanoz bu kalıbın içine, çiçekler de bu kavonuzun içine yerleştirillir ve ta daaaaa!!!


Biz vazomuzun içine babannemin yılan otu diye tabir ettiği, her yılbaşında tüm çiçekçilerde satılan, meyveleri üzerine ipliklerle bağlanan yılbaşı çiçeklerini bence daha doğrusu dikenlerini koymayı tercih ettik. Yeşiller kurudukça sarıya döndü ki biz bu hallerini daha da bi beğendik :))))

2 yorum:

  1. aa ben bunu bi denemeliyim...
    teşekkürler güzel fikir için kuzum..

    YanıtlaSil
  2. ne demek, ben de çeşitli sitelerde görmüştüm. çok da dayanıklı, senelerdir zerre bozulmadı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...